Efektyvi energija Jūsų namams
Titulinis 
Naujienos

Naujienos

KTE mažina šilumos gamybos kainą 13,5 procento

2009-03-31

 

Kauno šilumos gamintojai pirmieji šalyje suskubo mažinti šilumos kainą – Kauno termofikacijos elektrinė (KTE) nuo rytojaus savo gaminamos energijos kainą mažina net 2 centais už kilovatvalandę.
 
KTE, kuri yra pagrindinė šilumos gamintoja Kauno miesto vartotojams, nuo balandžio 1 dienos mažina šilumos kainą 2 centais už kilovatvalandę. Tai pirmas atvejis Lietuvoje, kai šilumos gamintoja mažina kainą. 
 
„KTE gaminamos šilumos kaina mažės bendrovės pajamų sąskaita ir dėl pastaruoju metu pasaulio rinkose pingančių gamtinių dujų“,- sakė KTE generalinis direktorius Antanas Pranculis.  
 
Šilumos kaina „Kauno energijai“ nuo balandžio sieks tik 12,76 cento už kilovatvalandę -- 13,5 proc. mažiau negu iki šiol.
 
Apie ketinimus mažinti šilumos kainą Kaune KTE valdybos narys ir Kauno elektrinės vadovas Rimandas Stonys paskelbė vasario mėnesį. Praėjusią savaitę apie tai buvo pranešta ir miesto savivaldybei.  
 
Šiuo metu KTE įgyvendina naujos Kauno šiluminės elektrinės statybų projektą. Į naujos elektrinės statybą bus investuota per 1 mlrd. litų. Nauja elektrinė taps patikimu elektros energijos tiekėju Lietuvai po Ignalinos atominės elektrinės veiklos nutraukimo, o šilumos kainos kauniečiams bus vienos mažiausių Lietuvoje.   

Visos naujienos



partneriai