Efektyvi energija Jūsų namams
Titulinis 
Naujienos

Naujienos

Kauno termofikacijos elektrinė pateikė svarstyti šilumos kainą

2008-10-02

Ilgai trukęs ginčas tarp Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK)  ir Kauno termofikacijos elektrinės (KTE) išspręstas – bendrovė nesipriešins šilumos kainos reguliavimui ir jau  pateikė tvirtinti komisijai gaminamos šilumos kainą.

KTE generalinis direktorius Antanas Pranculis pranešė, kad įvertinus padėtį kuro rinkoje, padidėjusias gamybos išlaidas, infliaciją ir kitus šilumos energijos kainą įtakojančius rodiklius KTE prašo nustatyti 16,31 cento už kilovatvalandę kainą.

Pasak A.Pranculio, KTE valdančio Rusijos dujų  koncerno „Gazprom“ akcininkų susirinkime nuspręsta, kad Kauno bendrovė kitais metais pirks gamtines dujas tomis pačiomis sąlygomis, kaip ir kiti Lietuvos tiekėjai. Suprasdama, kokia sunki našta vartotojams yra dideli mokesčiai už šilumą, KTE prašo komisijos bazinės šilumos kainos skaičiavimams taikyti gamtinių dujų pirkimo prie Lietuvos sienos kainą, kuri yra daugiau negu 10 proc. mažesnė už rinkos. 

„Dabartinės tendencijos kuro rinkoje kelia didelį susirūpinimą. Mūsų įmonė dės visas įmanomas pastangas, kad pirktų dujas kuo mažesne kaina, o gaminama šiluma ir toliau išliktų viena pigiausių Lietuvoje“, - pabrėžė A.Pranculis.  

2003 metais KTE ir Kauno miesto savivaldybės valdoma įmonė „Kauno energija“ sudarė šilumos energijos pirkimo ir pardavimo sutartį. Joje buvo numatyta, kad pirmuosius penkerius sutarties galiojimo metus šilumos kaina iš esmės nekis, o vėliau ji turėjo būti perskaičiuojama pagal formulę.

KTE laikėsi prisiimtų įsipareigojimų nedidinti šilumos kainos, tokiu būdu sudarydama sąlygas kauniečiams mėgautis pigesne šiluma. Dabar KTE siūloma šilumos kaina yra kur kas mažesnė negu ta, kurią leidžia nustatyti galiojanti sutartis su „Kauno energija“.  

Pasak KTE generalinio direktoriaus, bendrovė ir toliau gamins pigesnę šilumą negu kitų didmiesčių šilumos tiekimo įmonės, tačiau skirtumas su kitų gamintojų kainomis bus mažesnis. 

KTE tikisi, kad VKEKK naują šilumos kainą patvirtins artimiausiu metu.


Visos naujienos



partneriai