Efektyvi energija Jūsų namams
Titulinis 
Naujienos

Naujienos

Kauno elektrinė pasirinko konsultantą ir techninį prižiūrėtoją

2009-12-10

Kauno elektrinė pasirašė sutartį su konsultantu ir techniniu prižiūrėtoju. Juo konkurso būdu parinkta Suomijos bendrovė „Poyry Energy Oy“. Konsultantas ir techninis prižiūrėtojas dalyvaus organizuojant tarptautinį naujos Kauno termofikacinės elektrinės generalinio rangovo konkursą ir prižiūrės statybų procesą.

 
„Su „Poyry Energy Oy“ atstovais suderinome preliminarų darbų grafiką. Po galutinių skaičiavimų su techniniais konsultantais nuspręsime, kokio galingumo elektrinė bus naudingiausia miestui“, – sakė Kauno elektrinės projekto vadovas Arvidas Ladyga.
 
„Poyry“ yra pasaulinio masto konsultavimo ir inžinerijos bendrovė, dirbanti energetikos, miškų pramonės, vandens, aplinkosaugos, transporto ir statybos paslaugų sektoriuose. „Poyry“ apyvarta 2008 m. buvo daugiau kaip 2,8 mlrd litų. Bendrovė turi biurus 49-iose pasaulio šalyse, juose dirba apie 8000 specialistų.
 
„Poyry“ šilumos energijos ir kogeneracijos sektoriuje yra pirmaujanti pasaulyje konsultavimo ir projektavimo įmonė. Remiantis Energetikos naujienų registro (ENR) vertinimu, „Poyry“ laikoma geriausia kombinuoto ciklo jėgainių konsultavimo ir projektavimo bendrove.  
 
Elektrinės statybų projektas įsibėgėja – jau atliktas poveikio aplinkai vertinimas, gautas Ūkio ministerijos leidimas elektrinės galiai plėsti, atlikta kabelinės trasos parinkimo studija, pasirinktas konsultantas ir techninis prižiūrėtojas. Kitas žingsnis – tarptautinio rangos konkurso skelbimas.
 
Pasak A.Ladygos, pastačius naująją elektrinę šilumos gamybos kainos Kaune bus mažiausios šalyje. Tai lems moderni bendra šilumos ir elektros gamybos kombinuotame cikle technologija. Prognozuojama, kad energijos gamybos išlaidos mažės iki 20 procentų.
 
Nauja elektrinė pradės veikti 2013 metų pradžioje. Į Kauno elektrinės statybą bus investuota per 1 mlrd. litų. Už investicinio projekto įgyvendinimą atsakinga pernai įsteigta bendrovė Kauno elektrinė. 
 
 
 
 
Daugiau informacijos:
 
Žilvaras Zinkevičius
projektų vadovas
Ryšių su visuomene agentūra "Avenire"
Mob.: +370 603 30255; Tel./faks.: +370 5 2608441
El.p.: zilvaras@avenire.lt

Visos naujienos



partneriai