Efektyvi energija Jūsų namams
Titulinis 
Naujienos

Naujienos

KTE: galutinį žodį dėl šilumos kainos tars teismas

2008-10-24

Kauno termofikacijos elektrinė (KTE) yra priversta paklūsti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) sprendimui nustatyti naują šilumos kainą, tačiau lauks, kad jį teisėtu pripažintų teismas. 

„Nesutinkame su VKEKK nustatyta šilumos kaina, nes dėl to patirsime didelių nuostolių. Tačiau iki teismo sprendimo dėl šilumos kainos reguliavimo teisėtumo turime vykdyti VKEKK sprendimą,“ - sako KTE generalinis direktorius Antanas Pranculis.

KTE Vilniaus apygardos administraciniam teismui yra apskundusi įpareigojimą derinti su komisija parduodamos šilumos kainas. Šiuo metu teismo sprendimas dar nėra priimtas.

VKEKK šią savaitę KTE patvirtino 14,76 cento už kilovatvalandę šilumos gamybos kainą. Tuo tarpu KTE pagal VKEKK patvirtintą metodiką apskaičiavo 16,31 cento. 

Pasak KTE vadovo, jam yra žinoma, kad, VKEKK patvirtinus šilumos kainą, KTE akcininkai svarsto galimybę reikalauti kompensacijos dėl jų patiriamų nuostolių, susijusių su privalomos šilumos energijos gamybos kainodaros taikymu. Tokią akcininkų teisę pripažino ir Lietuvos teisingumo ministerija.

Pagal 2003 metais KTE ir Kauno miesto savivaldybės valdomos įmonės „Kauno energija“ sudarytą šilumos energijos pirkimo ir pardavimo sutartį pirmuosius penkerius šilumos kainos KTE privalėjo nekeisti, o vėliau dešimt metų kaina turėjo būti perskaičiuojama pagal formulę.

KTE laikėsi prisiimtų įsipareigojimų nedidinti šilumos kainos, tokiu būdu sudarydama sąlygas kauniečiams gauti pigesnę šilumą. Tačiau pernai Seimui pakeitus Šilumos ūkio įstatymą, KTE turi derinti gaminamos šilumos kainą su VKEKK.


Visos naujienos



partneriai