Efektyvi energija Jūsų namams
Titulinis 
Naujienos

Naujienos

Tęsiasi derybos dėl Kauno šilumos kainų

2008-08-01

Kauno termofikacinėje elektrinėje (KTE) vykusiose derybose dėl Kauno šilumos kainų diskutuota dėl galimybės nustatinėti šilumos kainą galutiniam vartotojui, o ne gamintojo kainą.

Susitikime penktadienį dalyvavo KTE valdybos narys, elektrinę valdančio Rusijos dujų  koncerno „Gazprom“ Energetikos plėtros valdybos viršininkas Denisas Fiodorovas, KTE generalinis direktorius Antanas Pranculis, AB "Kauno energija" generalinis direktorius Aleksandas Sigitas Matelionis, „Kauno energijos" stebėtojų tarybos pirmininkas Jonas Koryzna bei kiti specialistai. Sprendimo dėl šilumos kainų reguliavimo paieškos bus tęsiamos artimiausiu metu. 

„Atvykome išsiaiškinti, ar bus laikomasi mūsų susitarimo, sudaryto su savivaldybės valdoma „Kauno energija“. Derybų metu norime rasti visiems priimtiną sprendimą ir sutarti dėl gaminamos šilumos kainos. Kaunui ir toliau tieksime tiek pat šilumos, kaip esame įsipareigoję sutartyje - ne mažiau 80 proc. visos miesto šilumos energijos“,- susitikime sakė D.Fiodorovas. 

D.Fiodorovas sakė, kad Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK) reikėtų nustatinėti tą šilumos kainą, kurią moka galutinis vartotojas, o ne tą kainą, kuria KTE šilumą parduoda skirstytojui - „Kauno energijai“. Kaip žinoma, gyventojams tiekiamos šilumos kaina susideda iš gamintojo kainos bei šilumos paskirstymo kainos.

„Mes galime eiti teisiniu keliu, nes esame įsitikinę savo teisumu, bet suprantame, kad tai sukels neigiamas pasekmes, kurios atsilieps visoms pusėms. Manau, kad geresnė išeitis susitarus abiems pusėms dėl priimtinos kainos laukti VKEKK sprendimo“,- pabrėžė D.Fiodorovas.

KTE generalinis direktorius A.Pranculis įsitikinęs, kad turi būti laikomasi 2003 metais pasirašyto „Kauno energijos“ ir KTE susitarimo dėl šilumos kainų nustatymo. Anot elektrinės vadovo, ieškant kompromiso galima pasinaudoti sutartyje numatyta galimybe taikyti nuolaidą parduodamos šilumos kainai. 

„Sėkminga derybų baigtis dėl šilumos kainos būtų pirmas žingsnis, juk ateityje numatomos investicijos taip pat atneš daug naudos Kauno miestui,“ - tvirtino KTE vadovas. 

Pagal KTE plėtros projektą, Kaune numatyta statyti vieną moderniausių Rytų ir Vidurio Europoje šiluminių elektrinių. Jos galia siektų iki 350 megavatų. Elektrinė gamintų šilumą Kauno miesto vartotojams ir elektros energiją visos Lietuvos reikmėms. Nauja elektrinė taptų patikimu elektros energijos tiekėju po Ignalinos atominės elektrinės veiklos nutraukimo kitais metais.   


Visos naujienos



partneriai